Типова освітня програма підвищення кваліфікації педагогічних працівників ІРЦ

Типова освітня програма підвищення кваліфікації педагогічних працівників ІРЦ / уклад.: Н.А. Ярмола, Л.В. Коваль-Бардаш. Київ: Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України. 2022. 9 с.

Інноваційний розвиток національної системи освіти вказує на необхідність зміни орієнтирів з отримання знань і реалізації абстрактних виховних завдань – до формування універсальних здібностей особистості, заснованих на соціальних потребах і цінностях. Досягнення цієї мети прямо пов’язане з індивідуалізацією освітнього процесу на основі розроблення індивідуальної освітньої траєкторії, яка є ключовою в організації інклюзивного навчання.

Представлена Типова освітня програма підвищення кваліфікації фахівців ІРЦ спрямована на ознайомлення з особливостями організації інклюзивного навчання та алгоритмом побудови індивідуальної освітньої траєкторії дитини з особливими освітніми потребами в закладах освіти Зміст представленого курсу має практичну спрямованість та охоплює: змістовну, практичну (практико зорієнтовану) і ресурсну (методичну) складові підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які працюють в закладах освіти з дітьми з особливими освітніми потребами.

Цільова аудиторія: педагогічні працівники ІРЦ. Форма навчання: очно-заочна, дистанційна.

Завантажити