ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ НАЙВИЩОГО ГАТУНКУ ТРИВАЄ!

23 травня в Інституті спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України відбулося засідання разової спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора філософії. На порядку денному було питання: захист дисертаційного дослідження «Формування соціальної компетентності у молодших школярів із синдромом Дауна» зі спеціальності 053 Психологія ЮЛІЄЮ ШЕВЧЕНКО.

До складу ради увійшли знані вчені у галузі спеціальної педагогіки і психології:

  • ГАННА СОКОЛОВА, докт. психол. наук, проф., директор Навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та реабілітації Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» (офіційний опонент);

  • ЛІЛІЯ РУДЕНКО, докт. психол. наук, проф., професор кафедри спеціальної медицини та психології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова (офіційний опонент);

  • ОЛЕНА ЧЕБОТАРЬОВА, докт. пед. наук, ст. наук. співроб., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України (рецензент);

  • НАТАЛІЯ ЯРМОЛА, канд. пед. наук, ст. дослідник, заступник директора з наукової роботи Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України (рецензент).

У процесі захисту здобувачка продемонструвала високий рівень фахової підготовки, ґрунтовні знання з проблеми дослідження, змістовність і розлогість відповідей.

У своїх виступах офіційні опоненти і рецензенти позитивно оцінили дисертаційне дослідження, його новизну, теоретичну значущість і практичне значення, що й знайшло своє одноголосне підтвердження в результатах голосування.

Тож, колектив Інституту, де створено всі умови для успішного навчання аспірантів і докторантів, щиро вітає ЮЛІЮ ШЕВЧЕНКО з успішним захистом дисертації та здобуттям наукового ступеня доктора філософії і зичить нових професійних здобутків!

Вітання також науковому керівникові ‒ ОЛЬЗІ БАБЯК, канд. психол. наук, ст. досліднику, завідувачці відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України з першим представником її майбутньої наукової школи!

Здоров’я і миру всім!