Круглий стіл “Шляхи вирішення нагальних проблем незрячих міста Києва»

15 березня 2018 року відбувся круглий стіл на тему: “Шляхи вирішення нагальних проблем незрячих міста Києва», в якому взяли участь Костенко Т.М., канд. психол. наук, завідуюча відділом освіти дітей з порушеннями зору ІСП НАПН України та Кондратенко С.В., науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСП НАПН України.


Метою заходу була презентація роботи «Київського центру незрячих», методів та форм його роботи, накреслення шляхів співпраці з іншими установами та організаціями задля вирішення проблем, які постають перед особами з глибокими порушеннями зору.

Основна діяльність Центру передбачає: здійснення заходів з фізичної, психологічної, соціально-побутової реабілітації осіб з глибокими порушеннями зору, розвитку їх винахідництва, творчих та інтелектуальних здібностей, впровадження новітніх інформаційних технологій, проведення професійної орієнтації, сприяння медичній реабілітації, корекційному вихованню та інклюзивній освіті дітей з глибокими порушеннями зору, професійній підготовці та перепідготовці, працевлаштуванню зазначеної категорії громадян задля їх максимального включення до повноцінного життя в суспільстві.


За результатами круглого столу було узгоджено співпрацю Відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСП НАПН України та Комунальної реабілітаційної установи «Київського центру незрячих».