«ТЕХНІКИ АРТ-ТЕРАПІЇ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ ЕМОЦІЙНОЇ СФЕРИ ДІТЕЙ З КОГНІТИВНИМИ ПОРУШЕННЯМИ»

 тренери: канд.психол.наук, ст.н.сп. відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами Ольга Бабяк, н. сп. відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами Наталія Баташева.

8 листопада 2018 року в рамках ІV Міжнародного конгресу зі спеціальної педагогіки та психології «Педагог в інклюзивному просторі: траєкторія фахової самоактуалізації» співробітниками відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України було проведено майстер-клас «Техніки арт-терапії як засіб корекції та розвитку емоційної сфери дітей з когнітивними порушеннями»

Тренери Бабяк Ольга, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник та Баташева Наталія, науковий співробітник,  представили сучасні технології корекції та розвитку емоційної сфери дітей з когнітивними порушеннями. Учасники майстер-класу ознайомилися з особливостями емоційної сфери дітей з когнітивними порушеннями, мали змогу ознайомитися з різними техніками арт-терапії, їх метою та основними принципами, особливостями використання у роботі з дітьми з когнітивними порушеннями та апробувати сучасні арт-терапевтичні техніки корекції та розвитку емоційної сфери. В цілому участь у заході прийняли близько 40 освітян, які мали змогу долучитися до творчої інтерактивної роботи і стати її безпосередніми учасниками.

Майстер-клас викликав інтерес, жваву дискусію серед присутніх та чимало запитань. Зокрема, ці запитання стосувалися використання зазначених технік у роботі з дітьми інших категорій із особливими потребами та різних вікових груп, які навчаються в інклюзивних закладах освіти, ролі психолога, педагога та батьків у розвитку емоційної сфери дітей з особливими потребами і багато інших.

Співробітники відділу психолого-педагогічного супроводу Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України висловлюють найтепліші слова вдячності всім учасникам майстер-класу за зацікавленість, активність, обмін ідеями!