Стало доброю традицією проведення Відділом освіти дітей з порушеннями слуху Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченко НАПН України спільних заходів із найкращими закладами, які навчають дітей з порушеннями слуху та іншими особливими освітніми потребами.

Цього разу у межах Фестивалю науки відбувся Науково-практичний семінар «ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА УСПІШНИЙ ДОСВІД РЕАЛІЗАЦІЇ» спільно з Черкаським навчально-реабілітаційним центром «Країна добра Черкаської обласної ради» (24 травня 2021 року).

 

Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра Черкаської обласної ради» (директор І.Зганяйко) – це приклад сучасного закладу спеціальної освіти, який слідкує за актуальними тенденціями, розвивається суголосно із міжнародними підходами, опановує нові напрями роботи та технології, відтак презентації успішного досвіду (Центру раннього втручання та розвитку дитини «Щасливий малюк»; створення сприятливих умов для розвитку дітей з особливими потребами в дошкільному відділенні;  організації освітнього середовища в середній та старшій школі; позакласної, оздоровчої, виховної роботи та ін.) викликали значну зацікавленість в професіональній спільноті.

 

 

Співробітниками відділу в межах заходу представлено науково-методичне забезпечення освіти дітей з порушеннями слуху, перспективні вектору розвитку освіти дітей з особливими освітніми потребами, сучасні стратегії та прийоми педагогічної роботи (С. Литовченко, О. Таранченко, В. Шевченко, В. Жук, В. Литвинова).

Учасниками семінару стали педагоги спеціальних та інклюзивних закладів з різних міст України – Київ, Чернівці,  Хмельницький, Одеса, Херсон та ін.

Цінуємо співпрацю з нашими закладами-партнерами, плануємо наступні цікаві заходи!